Google Analytics

Hoe presteert jouw website? Draagt hij bij aan het behalen van je doelen? Een website is niet zomaar een online reclamebord, hij moet voor je werken. Dat wil zeggen dat hij bezoekersverkeer genereert én dat je bezoekers de gewenste actie ondernemen. Een bestelling plaatsen, inschrijven voor een nieuwsbrief, een afspraak maken. Met Google Analytics kun je deze zogeheten conversie meten.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een website statistieken tool waarmee we bewegingen en gedrag van bezoekers op je website analyseren. Door verzamelde gegevens te meten, te analyseren en te structureren trekken we bepaalde conclusies. Door hier effectief actie op te ondernemen behaal je optimaal rendement met je website.

Data verslaat meningen

Wat kun je meten met Google Analytics?

1. Bezoekersaantallen
Hoeveel mensen hebben jouw website bezocht en waar komen ze vandaan?

2. Methoden
Gebruiken bezoekers een pc, tablet of smartphone? Via welke kanalen komen ze op jouw website terecht? Bijvoorbeeld via links op externe sites, social media, nieuwsbrieven en word je organisch gevonden of via Google Ads advertenties?

3. Gedrag
Je kunt bijvoorbeeld zien welke routing bezoekers afleggen op je site, welke en hoeveel pagina’s ze bezoeken voordat ze overgaan tot actie, welke actie ze dan nemen en op welk moment ze afhaken.

4. Conversie
Ten slotte kun je zo bepalen welke acties en middelen het beste resultaat geven. Heeft het zin om social media in te blijven zetten? Scoort organisch of betaald bezoekersverkeer beter en welke is het meest winstgevend? Deze uitkomsten liggen aan de basis van optimalisatie van je website.

Local Online Marketing beheert jouw Google Analytics account

Google Analytics is redelijk gebruiksvriendelijk, maar door de vele mogelijkheden is het begrijpelijk dat je niet alle functies van het programma kent. Bovendien kost het veel tijd om je website structureel zelf te optimaliseren. De experts van Local Online Marketing zijn analytisch sterk, maar weten daarnaast hoe deze informatie kan worden omgezet in acties. Omdat we een full service marketingbureau zijn kunnen we acties ook direct voor je in de praktijk brengen. Door middel van zoekmachine adverteren en het verbeteren van je online vindbaarheid.

Wil jij weten hoe Local Online Marketing Google Analytics voor jou kan inzetten voor betere conversies? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

We willen graag kennis met je maken

We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. Heb je vragen of wil je iets aan ons voorleggen? Bel dan gerust met een van onze experts of vul het contactformulier in.