Linkbuilding

Het doel van linkbuilding is het vergroten van de domein autoriteit van je website. Dat is de waarde die Google geeft aan jouw website en het bepaalt je positie in het zoekresultaat. Linkbuilding is één van de SEO methoden die hiervoor geschikt is. Door het plaatsen van links naar jouw webpagina’s op externe websites wordt de relevantie van jouw website volgens Google groter en je positie dus hoger.

Voorwaarden kwalitatieve linkbuilding

Linkbuilding werkt alleen als de links relevant en de externe websites kwalitatief zijn.

  • Kwalitatieve backlinks gaan voor kwantiteit.
  • Links zijn relevant en niet misleidend.
  • Backlinks zijn divers. Follow en nofollow links, kwalitatief én kwantitatief.
  • Link Farming of linkruil wordt niet toegepast door Local Online Marketing. De kwaliteit van deze links is onvoldoende en Google acht ze onwenselijk.
  • We vermijden externe websites met een lage trust flow en een hoge spamscore.

De beste manier van een linkprofiel opbouwen is op een natuurlijke manier

Een natuurlijk linkprofiel opbouwen

Aan de basis van je natuurlijke linkprofiel staan content marketing en strategische linkbuilding. Allereerst moet de content die je plaatst relevant zijn voor je bezoeker. Vervolgens moeten de backlinks op externe sites verwijzen naar pagina’s die de verwachting van je bezoeker waarmaken. Backlinks worden geplaatst op externe websites die een geloofwaardige variatie bieden van veel en weinig autoriteit. Naast het plaatsen van links is een gastblog tevens een goede manier om een kwalitatief linkprofiel op te bouwen.

Interne linkbuilding

Naast linkbuilding via de sites van derden is linkbuilding binnen je eigen website ook aan te raden. Interne links verwijzen naar een andere pagina binnen je eigen website. Wanneer je dit strategisch toepast ontstaat er een linkstructuur die Google begrijpt. Bovendien zorgt het voor een betere gebruiksvriendelijkheid voor je website bezoekers. Een ander voorbeeld van interne links zijn anchor links, deze verwijzen naar andere content op dezelfde webpagina. Vaak zie je dit terug op ‘one page websites’ of op FAQ pagina’s.

Linkbuilding uitbesteden

Het opzetten en uitvoeren van een linkbuilding strategie is een tijdrovende klus. Uitbesteden kan je onderaan de streep veel tijd en geld besparen. Local Online Marketing kan je bovendien naast interne en externe linkbuilding ook helpen met andere aspecten van zoekmachine marketing.

Wil je meer weten over linkbuilding en hoe Local Online Marketing jou hierbij kan helpen? Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden je vragen.

We willen graag kennis met je maken

We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. Heb je vragen of wil je iets aan ons voorleggen? Bel dan gerust met een van onze experts of vul het contactformulier in.