Paginasnelheid optimalisatie

Een website met een snelle laadtijd heeft een aantal voordelen, de belangrijkste zijn:

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Minder site verlaters (bouncepercentage)
  • Hogere ranking in Google (SEO)

Laadtijd van je website en gebruiksvriendelijkheid

Je hebt maar een paar seconden de tijd om met je website indruk te maken op je bezoeker. Om hem te overtuigen verder te navigeren op je website. Met dit doel voor ogen is het belangrijk dat je website praktisch is, logisch van structuur is en een snelle laadtijd heeft. Dit heeft direct invloed op je conversiepercentage.

Een snellere website voorkomt een laag bouncepercentage

Laadt je website niet snel genoeg, dan loop je een groot risico dat bezoekers terug klikken naar het zoekresultaat en kiezen voor een van je concurrenten. Het aantal bezoeker die je site direct verlaten zonder verder te gaan naar een andere pagina bepalen het bouncepercentage. Met een snellere website beperk je het aantal ‘bounces’.

Laden uw pagina’s binnen een seconde?

Paginasnelheid optimalisatie voor zoekmachines resultaten

Google beschouwt de laadtijd van je website als een ‘ranking factor’. Snelle websites hebben vaker voorrang in het zoekresultaat ten opzichte van langzame sites.

Hoe bepalen we de laadtijd van jouw website?

Om de laadsnelheid van een website te bepalen gebruiken we de Google Speed Tool. Via Google Analytics kan uiteindelijk ook de gemiddelde laadtijd in de gaten gehouden worden. vervolgens doen we suggesties en ondernemen we actie om je website sneller te maken.

Local Online Marketing voor een snellere website

Welke acties kunnen we ondernemen om de laadtijd van je website te versnellen?

  • Achterhalen of je website technisch goed in elkaar zit.
  • De serversnelheid meten en eventueel aanbevelingen doen voor een snellere server.
  • Verbeteren van de responsiveness van je website.
  • De mobielvriendelijkheid verbeteren, door AMP toe te passen (Accelerated Mobile Pages)

Wil je meer weten over paginasnelheid optimalisatie en hoe Local Online Marketing jou hierbij kan helpen? Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden al je vragen.

We willen graag kennis met je maken

We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. Heb je vragen of wil je iets aan ons voorleggen? Bel dan gerust met een van onze experts of vul het contactformulier in.