Voice Search optimalisatie

Voice Search is een spraakherkenningstechnologie, waarmee je een zoekopdracht via Google kunt inspreken in plaats van intypen. De algoritmes van Google worden complexer, maar daarmee ook kwalitatiever voor de gebruiker. Voice Search is een ontwikkeling in de wereld van zoektechnologie om in de gaten te houden.

Voor wie is Voice Search interessant?

Voice Search is interessant voor ondernemers en bedrijven die een product of dienst aanbieden waar vaak onderweg en/of mobiel naar gezocht wordt. Vooral voor het verhogen van de mobiele of lokale vindbaarheid is Voice Search interessant. Stel je zit in de auto en je zoekt een benzinepomp of een lokaal restaurant in de omgeving waar je je begeeft. Je spreekt in waar je naar op zoek bent en je krijgt direct antwoord.

Ben u concurrenten voor door uw website nu Voice Search Proof te maken!

Voice Search optimalisatie en standaard SEO

Voice Search marketing vereist een andere benadering dan standaard SEO technieken:

  • Gebruikers willen nog sneller antwoord omdat de zoekopdracht impulsief is of omdat zij onderweg zijn. Dit is tevens de reden dat mobiele optimalisatie essentieel is.
  • Microdata wordt steeds belangrijker. Je locatie, telefoonnummer en andere contactgegevens. Google moet namelijk zeker zijn van je locatie en de gebruiker wil snel en gemakkelijk tot actie kunnen overgaan.

De focus bij content ligt op longtail zoektermen. Bij Voice Search zal er eerder een volledige vraag gesteld worden dan dat er steekwoorden worden gebruikt. Hiervoor is het inzetten van een Frequently Asked Questions pagina geschikt. Ook de teksten op je website moeten op longtail keywords aansluiten.

Jouw website Voice Search Proof maken?

Voice Search is een techniek die veel van je concurrenten waarschijnlijk nog niet ontdekt hebben. Dat biedt kansen. Maak een afspraak met Local Online Marketing voor een vrijblijvend SEO advies en we bespreken het potentieel van Voice Search voor jouw bedrijf.

We willen graag kennis met je maken

We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. Heb je vragen of wil je iets aan ons voorleggen? Bel dan gerust met een van onze experts of vul het contactformulier in.