Vacature Copywriter

Als parttime copywriter bij Local Online Marketing word jij helemaal blij van het toveren met woorden, werk je nauwgezet en ben je iemand die gaat voor het beste resultaat. Jij beheerst de Nederlandse taal als geen ander en jij weet klanten elke keer weer te verrassen met aansprekende teksten. Daarnaast zul je meedenken met de contentuitdagingen van onze verschillende opdrachtgevers en daar bijvoorbeeld een contentstrategie en -kalender voor opzetten.

Wat ga je precies doen?

Als copywriter schrijf je (SEO-)teksten voor onze opdrachtgevers, controleer jij teksten op correcte inhoud, zoekmachinevriendelijkheid(SEO), taalgebruik, stijl en spelling. Ook herschrijf je bestaande teksten wanneer klanten aanpassingen wensen wanneer bijvoorbeeld hun dienstverlening of product is veranderd. De teksten die jij schrijft hebben als doel de lezer aan te zetten tot actie, je wordt dan ook uitgedaagd om jouw creativiteit optimaal te benutten bij het optimaliseren van de door jouw geschreven teksten.

Wat ga je nog meer doen?

 • In samenwerking met de content marketeer unieke content creëren: het schrijven van blogs, het ontwikkelen van whitepapers, uitschrijven van businesscases etc;
 • Het vergaren en vergroten van kennis over onze dienstverlening, zodat je deze input kunt gebruiken bij het schrijven van creatieve en commerciële teksten;
 • Voor de landingspagina’s van onze opdrachtgevers ga je inspirerende, conversiegerichte SEO-teksten schrijven;
 • Ondersteunde redactionele werkzaamheden ten behoeve van onze website, waarbij je rekening houdt met de doelgroep, huisstijl en de boodschap die we willen overbrengen.

Het betreft een functie voor 20 uur per week.

Wat breng je mee?

Wij verwachten minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie in een commerciële omgeving. Kennis van SEO en content marketing is gewenst (maar geen vereiste, je kunt immers veel kennis opdoen binnen je functie).

Wat wij verder belangrijk vinden?

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
 • Je bent beschikbaar voor 20 uur in de week;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van bereik, effect en onderzoek van online communicatiemiddelen, kanalen en van content management;
 • Je werkt nauwkeurig, bent communicatief, creatief, organisatiesensitief en je beschikt over een uitmuntende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Uiteraard een erg leuke functie in een team van ruim 40 collega’s die allemaal gek zijn van digital marketing;
 • De kans om kennis op te doen en te delen bij een toonaangevend online marketingbureau;
 • Een goed salaris.

 

Heb jij interesse? Stuur dan een mail met je c.v. en motivatiebrief naar [email protected]

We willen graag kennis met je maken

Heb je interesse om bij ons te komen werken of ken je iemand die goed bij ons bedrijf zou passen? Ook als je nog vragen hebt; bel dan gerust met een van onze experts of vul het contactformulier in.