Google Remarketing

Google remarketing, de kracht van herhaling

Wist je dat een boodschap gemiddeld zo’n drie keer herhaald moet worden om goed onthouden te worden door de ontvanger? De reden dat reclamespotjes zo vaak herhaald worden op tv. Online werkt dit precies zo, maar hoe pak je dit dan aan? Local online Marketing zet hiervoor Google remarketing in.

Wat is Google Ads remarketing?

Google Ads, wellicht nog bekend als Google AdWords, en banner remarketing zijn bedoeld om je in staat te stellen meerdere malen met je potentiële klant in contact te komen. Het is een effectieve manier van communiceren door gebruik te maken van de kracht van herhaling. Met Ads en banner remarketing worden advertenties weergeven aan diegenen die eerder je website hebben bezocht of je app hebben gebruikt. Zo kunnen bijvoorbeeld winkelwagen verlaters worden herinnerd aan hun interesse voor je product, door middel van relevante advertenties.

Bereik mensen op het moment dat ze ontvankelijk zijn voor het kopen van een bepaald product

Retargeting van Ads en banners

Google gebruikt in AdWords campagnes en Display advertenties de term remarketing. Een andere veelgebruikte term is retargeting. Wat zijn de voordelen van retargeting?

  • Je bereikt mensen op het moment dat ze ontvankelijk zijn voor het kopen van een bepaald product.
  • Retargeting kan op basis van hele specifieke kenmerken.
  • De resultaten van retargeting zijn meetbaar via Ads (voormalig AdWords).
  • Het helpt je (potentiële) klanten om jou opnieuw gemakkelijk te vinden.
  • De advertenties zien er professioneel en strak vormgegeven uit.

Conversie optimalisatie door remarketing

Conversie optimalisatie is het hoofddoel van Google remarketing. Klanten oriënteren zich eerst voordat ze tot aankoop overgaan. De kans dat bezoekers van je website direct conversie opleveren is dus klein. Voor terugkerende klanten naar je webshop ligt het conversiepercentage veel hoger. We zeggen het nog maar eens: ‘De kracht van herhaling’.

Local Online Marketing is een full service marketingbureau en biedt diverse oplossingen op het gebied van zoekmachine adverterenonline vindbaarheid, social media, e-mail marketing en websites.

We willen graag kennis met je maken

We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. Heb je vragen of wil je iets aan ons voorleggen? Bel dan gerust met een van onze experts of vul het contactformulier in.